Marimea inelului - cum o indentificam corect?

Marimea inelului – cum o indentificam corect?

Marimea inelului – cum o indentificam corect?

Cu totii ne-am intrebat mereu care este cea mai simpla/usoara modalitate de a afla marimea potrivita pentru inel.

Noi am gasit cateva metode pentru a determina cu exactitate ce marime porti si am decis sa le impartasim cu tine. Exista doua metode foarte folosite si anume:

 

      1. Masurarea unui inel din garderoa

Cea mai rapida si eficienta metoda de identificare a marimii inelului este masurarea diametrului interior al acestuia (doar cercul gol din interiorul inelului, fara a lua in calul si grosimea inelului) cu o rigla sau un alt instrument de masura.

     2. Masurarea degetului

Cea mai sigura metoda de aflare a marimii inelului este masurarea degetului, care presupune realizarea urmatorilor pasi simpli:

Marimea inelului - cum o indentificam corect?

Pasul 1: Dintr-o foaie de hartie, taie o banda de aproximativ 1 cm latime cu care sa poti iti infasori degetul!

Pasul 2: Infasoara foaia de hartie la baza degetului, suficient de strans dar confortabil.

Pasul 3: Noteaza pe foaie cu ajutorul unui instrument de scris locul exact in care cele doua capete ale hartiei se intersecteaza.

Pasul 4: Masoara distanta din capatul benzii de hartie pana la locul marcat de tine folosind o rigla.

Pasul 5: Distanta masurata de tine este circumferinta interioara a inelului. Folosind tabelul cu marimile inelelor de mai jos, cauta cea mai apropiata valoare, apoi identifica diametrul aferent circumferintei, indicator care te va ajuta sa afli marimea perfecta a inelului tau.

 

Marimea inelului - cum o indentificam corect?

 

De asemenea, avem si cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos pentru a datermina cat mai corect marimea cea mai potrivita pentru inel:

  • Masoara de mai multe ori! Verificarea masuratorii de 2-3 ori este indicata deoarece o masurare corecta te poate scuti de timp pierdut, frustrari şi costuri suplimentare generate de o posibila modificare a inelului sau returnare a acestuia.
  • Masoara degetele seara pentru ca spre sfarsitul zilei ele tind sa se umfle putin.
  • Evita masurarea degetelor cand ai mainile reci deoare la frig ele se contracta.
  • Cu cat banda inelului vizat este mai lata, cu atat el va fi perceput ca un inel mai stramt comparativ cu unul cu banda ingusta. Inelele cu bandă ingusta permit pielii sa se deplaseze de o parte si de alta a inelului si lasa frecvent acea urma de inel pe deget cand le scoti. Inelele cu banda lata nu permit acest lucru, ceea ce insemna ca este mai mult „deget” sub inel, explicandu–se astfel necesitatea unei masuri putin mai mari.
  • Daca circumferinta masurata este plasata la mijlocul intervalului dintre doua valori din tabel, iti recomandam sa alegi marimea mai mare.
  • Daca intentionezi sa cumperi un inel cu banda ingusta, iar degetul tau este foarte subtire la baza si nu ai nodurile foarte pronuntate, ar trebui sa iei un inel cu o jumatate de marime mai mic, insa asigura-te ca va aluneca peste nodul degetului in ambele sensuri.
  • La final, cea mai sigura si lipsita de riscuri masuratoare este cea efectuata de un bijutier. Daca este prima ta ocazie cu care iti masori degetul in vederea achizitionarii unui inel de pe un magazin online, ar putea fi justificata o deplasare la o bijuterie traditionala pentru a ti se masura degetul in mod profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *